میوه | مزاج | انواع مطلحات |
---|---|---|
تشک،اَزگیل،آلبالو،ذغال اخته، سنجد،غوره،زرشک،لیمو عمانی،کیوی |
سردخشک | عسل |
قیسی،پرتقال،گیلاس،شلیل،آلو وآلوچه | سردومرطوب | عناب،کندر،عسل،زنیان،زیره،روغن زیتون |
آناناس | گرم | آب آنار،آبلیمو،عسل |
انجیر،گلابی،انگور،سیب،مویز | گرم و مرطوب | گردو ،آویشن،انیسون، بادام، دارچین |
به | سردومرطوب | عسل، انیسون |
انار | سرد وخشک | گلاب،گلپر |
کدو | سرد و مرطوب | زیره،نعناع، نمک، روغن زیتون، خردل،فلفل،آبغوره |
گرمک | گرم و مرطوب | آب انار ترش،سرکه |
موز | گرم و مرطوب | نمک،عسل، سکنجبین، مربای زنجبیل |
خرما | گرم و خشک | آب انار، بادام، گلاب، سرکه، کاهو |
زردآلو | سرد ومرطوب | عسل،زنیان، زیره، روغن زیتون |
نارنج | گرم و خشک | عسل |
هلو | سرد و مرطوب | عسل، مربای زنجبیل |
خربزه | گرم و مرطوب | آب انارترش ، سرکه |
خیار چنبر | سرد | انیسون |
خیار سبز | سرد و مرطوب | نعناع، گلسرخ،رازیانه،نمک |
طالبی | گرم و مرطوب | آب انار ترش، سرکه |
هندوانه | سرد و مرطوب | مربای پوست هندوانه، عسل |
گوجهفرنگی | سرد | روغن زیتون |
بادمجان | گرم و خشک | پختن آن با گوشت بره، سرکه، زیره، گلپر، انار |
توت فرنگی | سرد | عسل |
تشمک | سرد و خشک | عسل |
شاه توت | گرم خشک | عسل،آب انار، انار |
هویچ | گرم و مرطوب | انیسون، ادویه گرم |
سیر و موسیر | گرم و خشک | پختندر آب و نمک، روغن بادام، کره، گشنیز، سکنجبین، انار ترش |
شلغم | گرم و مرطوب | فلفل، زیره، سکنجبین، خردل، سرکه |
کلم قمری | گرم و خشک | آویشن، پونه،انیسون، دارچین |
سیبزمینی | سرد و مرطوب | دارچین، زنجبیل، آویشن |
پیاز | گرم وخشک | شستن آن با آب ونمک،سرکه، آب انار، کاسنی |